LE50-868

10 thoughts on “LE50-868

  1. Hello,

    How it is possible to transfer data from serial port in Addressed Secured Mode?

    Answer from module is permanent ERROR for any data, and port IO1/TXLED indicate no pulse. I use the module LE50-868 with FW GC.S00.01.02-B007, Telit_SR_Manager_Tool_2G_00_02.zip and my settings is as follows:

    ATR

    OK

    ATS220=9

    OK

    ATS252=1

    OK

    ATS256=2

    OK

    ATO

    OK

    data…

    ERROR

    2=data

    ERROR

    However, the  indication on TXLED and communication in the Transparent mode and IOCopy mode works correct…

    1. Hi,
      it is very strange, 
      So,
      ATS 250 setting is the same? after setting module via Hayes command
      please try to come back in ATO sending HEX string: 41 54 4F 0D  and than
      send data in ASCII
      However in any case send me screen shot of CONFIGURATION WIZARD in order to check setting of both modules.

      1. Hi,

        The commands was sent as is shown previously. Setting of S250 has no effect, I try different value. I use ATO to switch to data mode, module replay with OK. No transmission is observed compared to transparent mode in which transmission is present. Screen shot of configuration is attached. Which format of data is reguired in Address secured mode, when destination address is set not equal to zero? Can it be only raw hex data or some preamble is required?

      2. Hi,

        The commands was sent as is shown previously. Setting of S250 has no effect, I try different value. I use ATO to switch to data mode, module replay with OK. No transmission is observed compared to transparent mode in which transmission is present. Screen shot of configuration is attached. Which format of data is reguired in Address secured mode, when destination address is set not equal to zero? Can it be only raw hex data or some preamble is required?

        1. Hi 
          referring to your screenshot, 
          Setting are correct, I select ACK also (network option)
          Considering this screenshot for module A, module B should have the same setting but client number =2.
          After it, click on Apply value, and than Restart module, than click Connect:
          now (on module A) select hexadecimal, send Raw Data 41 54 4F 0D (it means ATO), you should get OK on both modules.
          Now You are in data mode and select ASCII ….send DATA…..
          2=Data

          Let me know

          1. Hi,

            Now, all is OK. Following this exact procedure, module transfers
            data.

             

            However, I’ve
            got a little objection to
            Star network Protocol Stack user guide rev.1
            on page 21 and to sw SR Manager Tool.

            Meaning of ACK and RET bits are described confusingly. In matter
            of fact, in SR Manager Tool noACK applies for checked box and noRET applies for
            checked box as well.

             

            Despite, module reacts correctly to ACK and RET functions
            and their combinations. All of these work as designed.

             

            Furthermore, I need to transfer data in the same mode
            but with default transmission address set (S256) by page 21 from guide and data
            will come from serial port without header.

            If I make this setting, module again responds with
            ERROR and transfers nothing, without regard to incomming data comming with or
            without header e.g.:

             

            ATO

            OK

             

            2=ping

            ERROR

             

            ping

            ERROR

             

            Configuration is attached.

             

          2. Hi,
            about this new issue let me add two note:
            If
            you set Client ID to 1 (for example) and the default recipient is 1, it
            is not correct (you can not be your own default recipient)


            In
            any case we found a strange behavior in FW version (the same you
            have). Now we are releasing a new FW, it is in validation test.

            I will send it ASAP.

             

          3. Yes, I understand the client’s address and destination address in my case was different.

            When can we
            expect
            a new FW for modules?
            Will it take days, weeks or
            months
            ?

            Since we are about to change the firmware in module, we did some tests with low power mode and here we also encountered several
            problems
            :

            1/ According to page 23 of Star Network Protocol User
            Guide, the description of register S247
            is: "If an activity (serial or radio)
            occurs before
            timeout is elapsed, the timeout
            is relaunched for a new S247 ms duration. According to
            our observations, this applies only to radio but not for serial port.
            I.e. if the module
            wakes up on the activity of the radio, it does not reflect the activity of
            the serial port and module
            falls asleep after a set timeout
            from
            waking up to the radio, regardless of any
            other
            communication on the serial port.

            2/ After module
            enters sleep
            mode, it responds to
            any byte incoming from serial port with message
            OK.

            3/ It is impossible to wake up
            the module from serial port with
            byte 0x00 or any other, though
            it is mentioned in the manual
            on pg. 22. However wakeup function
            from
            the serial port is enabled (S240
            = 7)


             

            4/ Module with enabled Cyclic Wake Up Mode goes too often to active status outside set parameters for a
            very long time
            (up to about 2 minutes), while the
            module is
            idle on the serial port
            and on the
            radio.
            This feature was
            tested
            on different radio channels to avoid interference from the radio. Due to an unexpected wake-up is longtime
            average consumption of
            the module too high, about 8 mA. We used default settings of time parameters, i.e. S243 = 1000; S240 = 10; S247 = 100ms; S240 = 7.

            Cyclic Wake
            Up
            Mode is a key feature for us, for
            which
            we decided to use just modules LE50. Without proper
            operation of this feature, the
            modules are useless for us and we cannot continue to use them in our further
            applications.

            Therefore, please explain respectively guide us how to remove those anomalies.

            thank You. 

          4. Hi,
            a new FW will be released with in few days, no month. 
            There will be improvements on low power mode also.
            I will keep you update.